Hoppa till sidans innehåll

Licensinformation


Du som vill lösa licens ska meddela din förening att du vill ha licens och sedan betala avgiften direkt till din klubb. Det är enbart din förening som kan ansöka om din licens.

Spelare som löser licens medger också Svenska Frisbeesportförbundet rätten att publicera namn, ev. bild och klubbtillhörighet på SFFs hemsida.

Licensmodul person .pdf

Det här gäller även om du vill lösa licens för PDGA*. Föreningen ansöker sedan om licenser genom IdrottOnline, ett administrationsverktyg för svensk idrott. Du måste först ha löst ditt medlemskap i din förening och blivit registrerad i IdrottOnline för att kunna lösa licenser.

Observera att tävlingslicens är ett måste för att delta på alla mästerskapstävlingar arrangerade av respektive grenförbund (Svenska Discsportförbundet Allround, Svenska Discgolfförbundet och Svenska Ultimateförbundet). 

Har du som spelare inte ansökt om licens för innevarande år riskerar du att bli diskvalificerad, gäller även om lag har olicensierade spelare.

OBS! Från och med 2017 gäller att du som spelare ansöker om tävlingslicens för det grenförbund och vars disciplin du ska tävla i.

Exempel 1 - ska du tävla i discgolf är det en tävlingslicens tillhörande Svenska Discgolförbundet som avses. Exempel 2 - ska du tävla i discgolf och i allround är det två olika tävlingslicenser som behövs, en för allround och en för discgolf. 

För dig som tävlar i mer än gren innebär det också en extra kostnad då du måste köpa mer än en tävlingslicens. Alla svenska tävlingslicenser administreras av förbundsskansliet för Svenska Frisbeesportförbundet. 

Junioråldern skiljer sig lite mellan grenarna; för allround och ultimate gäller att du är junior till och med året du fyller 19 år, för discgolf till och med året du fyller 18 år. Krångligt, ja lite, men vi har valt att följa de regler som finns internationellt och från och med 2016 har PDGA ändrat sin åldersindelning.

Licensavgiften till grenförbund

  • Junior 100:-/år
  • Seniorer 200:-/år

Licensavgift till PDGA

  • Amatör/Student 200:-/år, den här licensen tillåter inte prispengar
  • Pro 290:-/år

Olycksfallsförsäkring ingår i tävlingslicens för SDFA och SUF Folksam

Försäkringsbesked Folksam.pdf

  • Ingår i licensavgift för SDFA och SUF

Byte av klubb efter att man löst licens för aktuellt år

  • Endast 1 byte per år
  • Från det datum man registrerat bytet hos kansliet tar det 30 dagar innan bytet går igenom och man kan företräda den nya klubben

För ultimaten gäller valfriheten en klubb för inomhus och en annan för utomhus, förbundskansliet ska alltid informeras vid eventuellt klubbyte från inomhus till utomhus eller vice versa.

OBS! Licens för innevarande år ska vara ansökt om i IdrottOnline innan tävlingsstart, vid något tillfälle kan det vara så att förbundskansliet inte har haft möjlighet att godkänna innan tävling och då gäller ansökan som bevis.

Spelarförsäkring hos Folksam innebär att den gäller vid olycksfallsskada som uppkommer på tävlingar och träningar arrangerade av förbund/klubbar/distrikt.

Ersättning lämnas för:

- kostnader som avser vård och behandling som föreskrivs av läkare eller tandläkare i samband med olycksfallsskada

- vid skada ring 0771-960 960 och uppge vårt försäkringsnummer, K 64925, Folksam kontaktar sedan oss i Svenska Frisbeesportförbundet för att höra om spelare är/var licensierad vid skada.

- försäkring gäller även utomlands vid arrangemang som är santkionerade

*Självklart kan du lösa din egen PDGA licens direkt hos PDGA men observera att du behöver en svensk tävlingslicens för att spela på svenska mästerskapstävlingar.

Uppdaterad: 27 SEP 2017 10:06 Skribent: Peter Lundmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: This is a mailto link