Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Licensinformation


Du som vill lösa licens ska meddela din förening att du vill ha licens och sedan betala avgiften direkt till din klubb. Det är enbart din förening som kan ansöka om din licens.

Det här gäller även om du vill lösa licens för PDGA*. Föreningen ansöker sedan om licenser genom IdrottOnline, ett administrationsverktyg för svensk idrott. Du måste först ha löst ditt medlemskap i din förening och blivit registrerad i IdrottOnline för att kunna lösa licenser.

Observera att tävlingslicens är ett måste för att delta på alla mästerskapstävlingar arrangerade av respektive grenförbund (Svenska Discsportförbundet Allround, Svenska Discgolfförbundet och Svenska Ultimateförbundet). 

Har du som spelare inte ansökt om licens för innevarande år riskerar du att bli diskvalificerad, gäller även om lag har olicensierade spelare.

OBS! Från och med 2017 gäller att du som spelare ansöker om tävlingslicens för det grenförbund och vars disciplin du ska tävla i.

Exempel 1 - ska du tävla i discgolf är det en tävlingslicens tillhörande Svenska Discgolförbundet som avses. Exempel 2 - ska du tävla i discgolf och i allround är det två olika tävlingslicenser som behövs, en för allround och en för discgolf. 

För dig som tävlar i mer än gren innebär det också en extra kostnad då du måste köpa mer än en tävlingslicens. Alla svenska tävlingslicenser administreras av förbundsskansliet för Svenska Frisbeesportförbundet. 

Junioråldern skiljer sig lite mellan grenarna; för allround och ultimate gäller att du är junior till och med året du fyller 19 år, för discgolf till och med året du fyller 18 år. Krångligt, ja lite, men vi har valt att följa de regler som finns internationellt och från och med 2016 har PDGA ändrat sin åldersindelning.

Uppdaterad: 12 AUG 2020 14:36 Skribent: Peter Lundmark
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...