Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Grundläggande är att spelare måste vara registrerad i medlemsregistret i IdrottOnline innan ansökan om licens kan göras. Licens går enbart att ansöka om via IdrottOnline och görs av föreningens administratör.

Observera att tävlingslicens är ett måste för att delta på alla mästerskapstävlingar arrangerade av Svenska Discgolfförbundet och/eller Svenska Ultimateförbundet. Svenska Discsportförbudnet Allround beslutade på senaste årsmötet att fortsättningsvis inte kräva licens av sina spelare.

Har du som spelare inte ansökt om licens för innevarande år riskerar du att bli diskvalificerad, gäller även om lag har olicensierade spelare.

OBS! Från och med 2017 gäller att du som spelare ansöker om tävlingslicens för det grenförbund och vars disciplin du ska tävla i.

Exempel 1 - ska du tävla i discgolf är det en tävlingslicens tillhörande Svenska Discgolförbundet som avses. Exempel 2 - ska du tävla i discgolf och i ultimate är det två olika tävlingslicenser som behövs, en för ultimate och en för discgolf. 

För dig som tävlar i mer än gren innebär det också en extra kostnad då du måste köpa mer än en tävlingslicens. Alla svenska tävlingslicenser administreras av förbundsskansliet för Svenska Frisbeesportförbundet.

Licensavgiften för svensk tävlingslicens bestäms av respektive grenförbund och vi hänvisar därför till deras egen information.

Svenska Discsportförbundet Allround

Svenska Discgolfförbundet 

Svenska Ultimateförbundet

 

 

Uppdaterad: 06 AUG 2020 15:55 Skribent: Peter Lundmark
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...