Hoppa till sidans innehåll

Nordsvenska distriktet återuppstår!

14 MAR 2014 09:42
Efter lång tid i dvala har Nordsvenska Frisbeesportdistriktet åter en styrelse. NDF är tänkt att vara dels ett sätt till enklare samverkan mellan klubbarna inom norra delen av Sverige, och dels ett verktyg för att kunna få tillgång till vissa bidrag som en del DF delar ut till sina förbund.
  • Skapad: 14 MAR 2014 09:42

På ett möte i Edsbyn i februari så antogs en styrelse bestående av Erik Thelin (ordförande, Färila), Johan Lindgren (ekonomiansvarig, Sundsvall) samt Jens Jonsson (ledamot, Edsbyn).

 

NDF är det distrikt som omfattar alla SFFs klubbar i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Jämtland-Härjedalen, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Som klubb är man automatiskt del av distriktet, utan några avgifter eller ansökningshandlingar. Det är en rent administrativ indelning som krävs för representation mot de olika distriktsförbund (DF) som finns (exempelvis Dalarnas Idrottsförbund, Hälsinglands Idrottsförbund etc).

 

Hur påverkas ni som klubb inom distriktet?

Initialt, inte alls. Tanken är att distriktets klubbar ska kunna ansöka om bidrag från NDF för att kunna genomföra tävlingar, utbildningar samt även subventionera resor inom och utom distriktet.

 

De första året kommer vi inte ha några bidrag att fördela, då man får baserat på tidigare års verksamhet. För att ge bättre grogrund inför 2015 vill jag dock uppmana er att notera de utbildningar som ni deltar i, särskilt de inom SISUs regi. Om ni själva anordnar en utbildning, se då till att registrera det hos er SISU-ansvarige. Det ger extra inkomster även det.

Har ni aktiva som är under 25, se då till att registrera dem för LOK-stöd. Det ger pengar både till klubben, distriktet samt förbundet.

 

Om du har några funderingar eller ideer över distriktet, tveka inte att höra av dig.

Erik Thelin, ordförande Nordsvenska Frisbeesportdistriktet.

0708-35 35 89, This is a mailto link

Skribent: Erik Thelin

Postadress:
Nordsvenska Frisbeesportdistriktet
C/o Erik Thelin, Knektvägen 12
820 41 Färila

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info