Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Städa Sverige

07 OKT 2019 10:03
Förstärk klubbkassan
  • Skapad: 07 OKT 2019 10:03

Under Strandens dag 21 september städade Hofors Discgolf Klubb bort sex säckar skräp utmed Hammardammen i Hofors. De hittade bland annat plast, papper, glas och metall men även en massa fimpar och ett bildäck. För insatsen får de en ersättning till klubben.
Strandens dag är ett miljöprojekt som anordnas av idrottens miljöorganisation Städa Sverige och som genomförs av olika idrottsföreningar runt om i landet. För sina insatser får föreningarna en slant till sin föreningskassa och för sin ersättning ska Hofors Discgolf Klubb utveckla sin bana.
- Det är trevligt att göra en insats för miljön och samtidigt umgås på ett annat sätt än vi brukar, skriver klubben i sin städrapport.
STäda Sverige
Klubben är första frisbeeföreningen på länge som varit med och städat Sverige.
- Svenska Frisbeeförbundet är ett av Städa Sveriges 43 medlemsförbund och det är alltid extra roligt när vi får med en förening från något av just de förbunden i våra städprojekt, säger Josefin Ydringer, projektledare på Städa Sverige.
Redan nu planerar organisationen för städprojekten 2020 och intresseanmälan är öppen. Är någon förening intresserad av att själva bidra till en mer skräpfri miljö och samtidigt tjäna en peng till kassan, gå in på Städa Sveriges hemsida och anmäl er, https://www.stadasverige.se/intresseanmalan/. 

Om föreningen har ett samarbete med en ICA-handlare finns ett specialprojekt och anmälan dit hittar ni härhttps://www.stadasverige.se/intresseanmalan-klarafardigastada/.
 
Hur mycket fick då Hofors för sin insats? Jodå minst 5000 kronor till klubbkassan så anmäl din förening till Städa Sverige och få ett extra tillskott i klubbkassan!
Skribent: Peter Lundmark
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...