Hoppa till sidans innehåll

Svenska Allroundtouren 2021 avslutad!

06 OKT 2021 17:32
  • Uppdaterad: 06 OKT 2021 17:32

2021 års tävlingssäsong kom sent omsider igång, men till slut har fem tävlingar i den nyetablerade Svenska Allroundtouren hunnit avverkats.  Vi i Tävlingsutskottet (TU), inom Svenska Discsportförbundet Allround (SDFA), vill tacka alla föreningar som ställde upp och arrangerade tävlingarna, samt alla spelare som var med och tävlade.

Malmö Open, Sommarkastet (Värnamo), SM (Norrköping), LUFS Masters (Linköping) och Höstkastet (Kalmar) var tävlingarna det hände på och totalt var det 89 deltagare som ställde upp i Touren.  

Förutsättningarna för i år var att alla spelare skulle få räkna sina tolv  bästa placeringar, men att ingen gren skulle få räknas fler än tre gånger. I år blev det enbart i DDC som det tävlades i vid fler än tre tillfällen.
Poängskalan var 20p för seger i Open (10p i Dam och Junior) och sedan en fallande skala, samt att alla som deltog skulle få minst 1p.

Både i Dam och Open var det inte förrän i sista deltävlingen som vi kunde kora segrare i Touren. Fram till dess hade det varit en jämn kamp med flera involverade. Men under Höstkastet utkristalliserades det ganska klart vilka som gjorde sig förtjänta av att få titulera sig Allround-tourmästare 2021.

I Open segrade till slut Jonas Karlsson, från Värnamo. Jonas knep under året elva placeringar i Top-4, varav tre segrar, vilket vittnar om en fantastisk säsong och gör Jonas till en enormt värdig segrare.
Tvåa blev Södertörns Jonas Bengtsson och trea blev Stefan Karlsson från Linköping.

Segrarinna i Dam-klassen blev Anneli André, tävlandes för Ymer. Med en fantastisk avslutning i Kalmar kunde hon knipa segern före Frida Högberg från Norrköping på en andra plats, och Niloofar M Rahmani, också från Norrköping, kom på en tredje plats.

I Junior-klassen hade greppet redan kopplats innan sista tävlingen och väl på plats i Kalmar så blev det än mer klart att Lucas Bergehamn, från Värnamo skulle ta hem segern. På en andra plats kom till slut Jonathan Dybbroe från Norrköping och på tredje plats kom Södertörns Teo Lyngå.

Årets säsong är inte slut än, ett par tävlingar återstår även om de inte ingår i Allroundtouren.
Vi hoppas alla får en bra avslutning på året säsong och ser samtidigt redan nu fram emot 2022.
För att få till en bra säsong 2022 ber vi alla föreningar att fundera över ifall de vill arrangera en deltävling i nästa års Allroundtour.
Viktigast av allt är att vi behöver starta upp och planera för ett Allround-SM och söker arrangör även för det.
Vi ber alla intresserade höra av sig till oss i TU.

Vi är också tacksamma ifall vi kan få in era tankar kring hur årets Allroundtour har varit. Vad har saknats och vad kan göras bättre till kommande säsong, etc?

Har du frågor kring tävlingar inom Allround Frisbeesport?
Tveka inte att kontakta oss i Tävlingsutskottet. Ni når oss bäst via tavlinThis is a mailto link

Resultat Juniorer

Resultat Damer

Resultat Open

Skribent: Johan Robertson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...