Hoppa till sidans innehåll

Slutställning Svenska DDC-touren 2021

11 OKT 2021 23:10
  • Skapad: 11 OKT 2021 23:10

Slutställning Svenska DDC-touren 2021

Svenska DDC-touren 2021 hade sin sedvanliga avslutning i samband med Höstkastet, i Kalmar. Då hade fem deltävlingar hunnit avverkats under säsongen och totalt hade 41 spelare deltagit i touren.

I årets tour räknade varje spelare sina fyra bästa placeringar, av de fem deltävlingarna.
Det blev till slut sex spelare som deltog på samtliga deltävlingar, varav ett lag som tävlade tillsammans på samtliga tävlingar.

Säsongen dominerades av ett par som vann fyra deltävlingar, nämligen Thomas Palmér och Stefan Karlsson från Linköpings Unika Frisbee Sällskap. De kunde därigenom försvara som seger i touren från 2020. Thomas Palmér vann dessutom samtliga tävlingar han ställde upp i.

Efter fina placeringar i samtliga deltävlingar hamnade två spelare på en delad andraplats, nämligen Anders Johnsson även han från Linköpings Unika Frisbee Sällskap och Värnamos Dieter Johansson.

Högst placerade Junior blev Jonathan Dybbroe från KFUM Norrköping Frisbee, på en 13e plats, och bästa Dam blev Frida Högberg, också ifrån KFUM Norrköping Frisbee, på en 21a plats.

Bland höjdpunkterna i årets tour var alla lokala spelare som ställde upp i Malmö Open. De flesta av dem var juniorer, men en del hade nyligen lämnat junior-åldern. Deras engagemang och vilja att lära sig mer var påtaglig och vi ser verkligen fram emot att se dem på banan igen under 2022.
En annan höjdpunkt var finalen i Damklassen under LUFS Masters. En så spännande, jämn och välspelad dammatch var det ett tag sedan vi fick bevittna.

Svenska DDC-touren 2021 är därmed till ända, och vi ser redan nu fram emot touren 2022.

Slutställning Svenska DDC-touren

Skribent: Johan Robertson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...