Hoppa till sidans innehåll

Niclas Bergehamn totalsegrare i Höstkastet

23 SEP 2020 23:27
  • Uppdaterad: 23 SEP 2020 23:27

I vanlig ordning har delar av Sverigeeliten vallfärdat till Kalmar för att avsluta sin allroundsäsong.
Fyrtiotalet utövare har traditionsenligt kämpat i tre vitt skilda grenar, nämligen SCF, discgolf samt DDC.
Årets upplaga fick dessutom SM-status i två av grenarna, SCF och discgolf (den sistnämnda utan RF-premiering)
SCF: Ovanligt passiva vindar på Södra Utmarken gjorde att inte så många klarade tvåsiffrigt i MTA eller över 50 meter i TRC. I finalen vinner unge Edvin Almqvist guldet vilket känns hur rättvist som helst eftersom han var bäst även i försöken, dessutom slog han europa- och troligen världsrekord i poäng sin åldersklass. Hur som helst starkt, dessutom inte ens en vecka sedan förra guldet i längd i Linköping. Silver till SCF-legendaren Stefan "Rudde" Andersson som bibehållit sin karakteristiska och framgångsrika ansats- och slängningsteknik, och bronset till Mike Beckmann som i finalen fick till tävlingens bästa tid med 11,24. I TRC hade Edvin goda 73 m i försöken.
Glädjande nog hade vi en juniorfinal på HK-nivå (för få för SM) där Lucas Bergehamn dominerade med Ludde Andersson som god tvåa. Dessa spred glädje med sin närvaro!
I DDC vann förstaseedade LUFS-paret Thomas Palmér / Stefan Karlsson ännu en seger. I andra rutan stod Nicklas Bergehamn / Jonas Karlsson. I den Uppsalaitiska bronskampen mellan Johan Josjö/Stefan Palm och Sten Hermodsson/Stefan Andersson så drog Sten och Stefan det längsta strået.
Tolv par var anmälda, elva kom till start och vi som bevittnade årets upplaga kunde njuta av mycket tippande i den svaga vinden.
Discgolfens lördagsrunda placerade Kutte Karlsson i topp efter en riktigt bra runda. Därefter var det väldigt jämt och ovisst. Kutte håller undan hela vägen och vinner ganska komfortabelt, men bakom honom kastas det om en del. Några tappar, andra avancerar. Nicklas Bergehamn är stabil och spelar hem silvret, därefter spurtar hemmaspelaren Oskar Brengesjö till sig bronsplaketten. Eftersom Oskar inte anmält sig till SM så tillfaller medaljen för discgolf allround istället Edvin Almqvist.
Allrounden vanns precis som vanligt av Niclas Bergehamn, Värnamo trots att han missade SCF-finalen i år. Silver till Edvin Almqvist, Linköping och slutligen bronset till Jonas Karlsson, Värnamo.
Tack till alla som närvarade vid den 33:e upplagan. Hoppas vi ses nästa år!
/Peter Karlsson Kalmar FK
Här hittar ni resultaten från Höstkastet 2020
Skribent: Johan Robertson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...