Hoppa till sidans innehåll

Hej Frisbee!

13 JUL 2021 12:44
  • Uppdaterad: 13 JUL 2021 12:44

Nå nya utövare genom ”Hej Frisbee!”

Med ”Hej Frisbee!” kommer frisbeesporten att nå ut skolorna i hela Sverige genom RF:s projekt ”Rörelse i skolan”. Nu drar vi igång fas 2 och då får er förening möjligheten att knyta kontakter med skolor i ert närområde. Detta ger er en möjlighet att nå nya utövare, som i vanliga fall inte söker sig till frisbeesporten. I fas 2 får ni som förening en nyckelroll!

Projektet som är ett samarbete mellan Svenska Discsportförbundet Allround och Svenska Ultimateförbundet, har som mål att få barn i åldrarna 6 - 12 år att aktivera- och röra på sig under skoltiden.

Under våren har det från projektets håll skickats ut frisbees och hållits instruktioner på skolor som har sagt att de vill använda sig av de metoder som Hej Frisbee! erbjuder.

Projektet har också tagit fram en hemsida (hejfrisbee.se) där vi ger tips och idéer på aktiviteter som är lämpliga att använda för ändamålet.

Nu är det dags att växla upp och ta nästa steg i projektet. Målet är att vi ska få med ytterligare 300 skolor under hösten. Allt för att vi ska uppfylla RF:s mål med att få fler barn att aktivera sig, men också för att fler ska få chansen att upptäcka glädjen med att kasta frisbee.

Det är nu vi behöver er hjälp!

Den här gången vill vi inte bara skicka ut frisbees till de skolor som har anmält att de vill vara med. Vi vill i stället satsa på att knyta kontakter mellan skolan och föreningen.

Det tror vi att vi gör bäst genom att ni får möjligheten att hjälpa projektet med att åka ut till de skolorna i ert närområde som har beställt frisbees, och lämna över dem personligen. I samband med överlämnandet har ni (om ni vill) möjlighet att informera skolorna om att ni gärna ställer upp och håller instruktioner om skolan skulle vara intresserad av detta.

En viktig del i fortsättningen av Hej Frisbee! är just kontakten mellan skolan och den lokala frisbeeföreningen. Allt för att vi ska kunna vara med och stötta skolorna i deras arbete med att få till rörelseaktiviteter, men också för att i förlängningen få eleverna att bli intresserade av frisbeesporten och vad er förening har att erbjuda.

Är ni intresserad av att hjälpa till med att leverera paketen till skolorna i ert närområde, vill vi att ni snarast, dock senast den 6 augusti anmäler detta till This is a mailto link (Varje förening som hjälper till med leveranser eller instruktioner, kommer att kompenseras för detta)

När ni har anmält ert intresse, så kommer ni få mer information om vilka skolor det rör sig om, kontaktpersoner med mera.

Med ”Hej Frisbee!” får din förening ett unikt tillfälle att knyta kontakt med skolor i ert närområde. Ni får möjlighet att sprida vår sport, väcka intresse hos ungdomar och förhoppningsvis även få nya ungdomar att bli intresserade av frisbeesporten.

Tack på förhand

För projektgruppen ”Hej Frisbee!”

Mattias Ahlgren projektedare

Skribent: Johan Robertson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...