Hoppa till sidans innehåll

Pressrelease

31 JAN 2013 13:58
VM allround 2013 till Sverige och Norrköping
  • Skapad: 31 JAN 2013 13:58

2013 WFDF World Overall Championships

World Overall Championships är den internationella beteckningen för VM i disciplinen Allround som kommer att arrangeras i Norrköping den 22 – 27 juli 2013.

Allround består av sju olika delgrenar där man tävlar individuellt eller i par. Allround är alltså inte en egen specifik gren, utan helt enkelt en mångkamp och för att vara en bra allround-spelare krävs det att man är, just det, allround.

Som spelare är man kunnig inom vitt skilda discipliner som bland annat Längd, som kräver teknik, styrka och snabbhet, Discathon som kräver kondition och löpstyrka och Fristil som kräver koordination, smidighet mm. Alla grenar kräver dessutom kunskap om discens (frisbeens) flykt under olika vindförhållanden. Till skillnad från t ex friidrottens 7- eller 10-kamp, möter den som satsar på allroundtitlar i sitt tävlande även grenspecialister i alla grenar, vilket givetvis ställer mycket höga krav på tävlingsprestationen. Det innebär att varje enskild gren också utgör ett mästerskap!

Tävlingen kommer att arrangeras av Svenska Frisbeesportförbundet i samarbete med KFUM Norrköping Frisbee, ett antal samarbetspartners, samt vårt internationella förbund – World Flying Disc Federation (WFDF)

Att ta hem ett stort mästerskap på högsta nivå har varit ett långsiktigt strategiskt mål för svensk frisbeesport. Svenska Frisbeesportförbundet i samarbete med KFUM Norrköping Frisbee lämnade under hösten 2012 in en ansökan avseende VM Allround 2013.

Det är med stor glädje vi nu kan meddela att detta är en realitet

För mer information

Peter Lundmark, Generalsekreterare

0709-26 59 27, This is a mailto link

Svenska Frisbeesportförbundet (SFF) är en ideell förening och ett specialidrottsförbund (SF). SFF är anslutet till Riksidrottsförbundet (RF) samt till de internationella förbunden World Flying Disc Federation (WFDF) och European Flying Disc Federation (EFDF). SFF:s uppdrag är att administrera, marknadsföra och utveckla svensk frisbeesport. 63 föreningar är anslutna till SFF och antalet ökar för varje år.

Skribent: Peter Lundmark