Hoppa till sidans innehåll

SDFAs vision 2030

18 APR 2022 12:51


  • Uppdaterad: 18 APR 2022 12:51

Styrelsen har sedan i höstas arbetat med att ta fram en vision för förbundet. Riktmärket för arbetet kopplat till visionen är satt till 2030. Sedan tidigare så har styrelsen arbetat fram fyra verksamhetsområden som förbundet ska kraftsamla runt fram till 2030. Dessa är:
 
Arenor = Behovet av permanenta tävlingsplatser. En plats där vi tränar och tävlar men också där vi kan träffas spontant.
 
Klubbstruktur = En klubbstruktur som möjliggör och förenklar deltagandet i stället för att vara tungrodd och ett hinder för att verksamheten.
 
Ledarskap = Fler ledare som står för ett ledarskap som gör att man deltagare vill vara en del av idrotten. Utan ledare ingen verksamhet. Utan verksamhet inga föreningar. Utan föreningar inget förbund.
 
Format = Behovet av att anpassa allroundsporten så att den kan locka till sig fler men också se över tävlingsformerna så att de går att anpassa efter målgrupp.
 
På senaste styrelsemötet så beslutade styrelsen visionen för förbundet fram till 2030. En vision som ska leda förbundet i arbetet och planeringen framöver. Svenska Discsportförbundet Allround:s vision lyder:
 
En idrott för alla - hela livet!
 
Svenska Discsportförbundet Allrounds vision är vara en idrott för alla - hela livet! Med en idrott för alla - hela livet, så tänker vi på en idrott som erbjuder något som passar alla oavsett ålder, kön eller ambitionsnivå. Som är så pass enkel och tillgänglig att den tilltalar många.
Skribent: Johan Robertson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...