Hoppa till sidans innehåll

Pata Precision 2020

20 OKT 2020 17:08
Jonas Bengtsson och Carina Lindblad vann andra upplagan av Pata Precision.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 17:08

Den andra upplagan av fjolårets succé avgjordes i söndags den 18/10, för övrigt KFK:s födelsedag vilket kändes värdigt! (41 år!)

Spelare från klubbarna i Kalmar, Oskarshamn, Södertörn och Växjö var på plats. Vi bjöds på fint oktoberväder, konstant blå himmel men med en krävande lurig vind.
Efter att de två banorna mätts ut vetenskapligt enligt regelboken väntade två omgångar där man fick kasta en gång var på de båda kvadraterna.
Enligt gällande tävlingsbestämmelser erbjöds tre klasser, nämligen tävlingsklass (dvs SDFA-licens), motionsklass samt juniorklass. Arrangören premierade de tre bästa resultaten oavsett klass i open, dam och junior.
Efter första rundan kunde man bland de 21 deltagarna utläsa följande: att storfavoriten, flerfaldige europa- och världsmästaren, tillika regerande svensk mästare Jonas Bengtsson från Stockholm (Södertörns FK) var i delad ledning med Bobbo Karlsson på 11 träffar. därefter överraskningen i motionsklassen Tobias Sjöberg på 10 träffar, ¨ I damernas division var Carina Lindblad i täten med 5 träffar och bland de yngre fick vi se skönkastande Filip Sjöberg stänka in 4 stycken.
Omgång två och det var nu det skulle avgöras. Kändes relativt öppet. Hade man minst 6 träff så fanns en realistisk chans att kunna nå finalen även om det skulle krävas en uppryckning. Jonas Bengtsson når lite mer vanlig standard i och med goda 16 träff, Bobbo Karsson bommar mer och får "bara" in 7 träffar.
Josef Algotsson som tjuvtränar en del hemma på det eget byggda målet har en hög och jämn nivå med 9+8 men får likt i fjol finna sig i att retfullt bli fyra igen. Till tremannafinal går som näst bäst Peter Karlsson som skärper till sig och får in 12 träffar.
Den sista platsen till damfinalen blir underhållande och dramatisk, då det kom att krävas hela åtta (!) stationer i särspel där till slut Linda Ljunggren besegrade Emmelie Thorén. Klara sedan tidigare var Carina Lindblad och Hedvig Karlsson.

Eftersom ingen junior slogs ut så kom deras final att ackumuleras med de två tidigare omgångarna vilket är hur rättvist som helst. Filip Sjöberg håller undan (i sin första frisbeetävling alla kategorier) före Ludde Andersson och Thaddeus Algotsson. 

I openfinalen är det scratch och där möts de som förhandstipsen förutspått. Jonas Bengtsson, Peter karlsson och Bobbo Karlsson. Jonas Bengtsson tar ett litet kommando som han successivt ökar ut och bevisar sin storhet i den kluriga vinden. Han vinner komfortabelt på 17 träffar, Peter Karlsson passerar Bobbo Karlsson halvvägs in i finalen och når 11 träffar. Brons alltså till Bobbo Karsson på 10 träffar.

Sist att avgöras den spännande damfinalen (fem med totalt för övrigt). Precis som i open så kör man en station i taget och roterar på alla kastare, blir spännande på så vis. Denna final blir jämnare och mer oviss in i det sista. Carina Lindblad tar en liten ledning, men de övriga är så pass nära att de kan komma ifatt vid sista stationen när Carina tävlat färdigt, de gör de dock inte. Silver till Linda Ljunggren som efter att med en tight kamp i särspel till finalen kastar upp sig och förbi fjolårstvåan Hedvig Karlsson.
I sanktioneringen av tävlingen ingick även i år en resultattävling för de yngsta i en omgång längd. Thaddeus Algotsson kastade 46,94 meter och Ludde Andersson kom inte långt efter med sina 40,01 meter. Thaddeus  resultat visar sig vara europarekord i åldersklassen under nio år. Kul! Grattis! 
Resultaten hittar du här
    Privat

Foto: Privat

Skribent: Peter Karlsson Kalmar FK
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...