Hoppa till sidans innehåll

DDC-touren 2019

08 OKT 2019 09:38
2019 års DDC-Tour är avslutad
  • Skapad: 08 OKT 2019 09:38

Svenska DDC Touren 2019

2019 års Tour är avslutad, och Touren bjöd i år på fem deltävlingar, med deltagande av 41 spelare.

En liten grupp med nya spelare gjorde debut i Touren, varav ett par juniorer, vilket ju är väldigt glädjande. En efterlängtad comeback gjordes i Linköping av Fredrik Celinder, och i Kalmar hade vi utländskt besök också av Malte Berghäll.

Året karakteriserades annars lite av att flera relativt ”nya” team-konstellationer presenterade sig. En anledning till det var att det kom ett VM under året, och då det var en del spelare som inte skulle få med sig sin ordinarie partner till VM så var de tidigt ute och säkrade sig en tävlings-partner för hela säsongen.

Norrköping, Värnamo, Malmö (SM), Linköping och Kalmar var orterna som besöktes, och efter fyra tävlingar hade fem spelare varit med och vunnit någon tävling. Då vi i Touren räknar spelarnas fyra bästa resultat, så var det inför avslutningen i Kalmar klart att Tour-segern skulle gå antingen till Jonathan Brandtberg, eller till Mathias Franzén/Stefan Karlsson.
Tyvärr så blev det omöjligt för Jonathan att åka till Kalmar, så han kunde inte försvara sin seger från 2018. Istället får Jonathan skina som årets Världsmästare (tillsammans med Conrad Damon), så jag hoppas han ändå är mycket nöjd med sin fantastiska säsong.

Segrade gjorde alltså LUFS Mathias Franzén/Stefan Karlsson, efter att ha vunnit tre deltävlingar, varav SM var en. Som ”inblandad” i det så känns det ju väldigt kul, och hoppas alla är sugna på att mötas igen 2020 med nya starka krafter.

Sammanställning DDC-Tour 2019

För DDC-touren 2019 Stefan Karlsson

Skribent: Stefan Karlsson