Hoppa till sidans innehåll

Svenska Discsportförbundet Allround

Välkommen till Svenska Discsportförbundet Allround!

Kontakta oss lättast på den här adressen

På den här delen av Frisbeesport.se hoppas vi att du, oavsett om du är nybörjare inom sporten eller en erfaren spelare, ska hitta all den information som du behöver.

Bland annat kan du här hitta information om:

Grenar som organisatoriskt hör till Svenska Discsportförbundet Allround. Det gäller så vitt skilda grenar inom frisbeesporten som Längd, Self Caught Flights, Discathon, Double Disc Court och Fristil (Läs mer om respektive gren genom att klicka dig fram i menyn.)

Allround är alltså inte en egen specifik gren, utan helt enkelt en mångkamp, en sammanräkning av dom fyra individuella grenarna (Längd, SCF, Discathon och Discgolf) och dom två pargrenarna (DDC och Fristil).

För att vara en bra allround-spelare krävs det att man är, just det, allround. Och att man är kunnig inom så vitt skilda discipliner som Längd, som kräver teknik, styrka och snabbhet, Discathon som kräver kondition och löpstyrka och Fristil som kräver koordination, smidighet mm. Alla grenar kräver dessutom kunskap om discens flykt under olika vindförhållanden. Till skillnad från t ex friidrottens 7- eller 10-kamp, möter den som satsar på allroundtitlar i sitt tävlande även grenspecialister i alla grenar, vilket givetvis ställer mycket höga krav på tävlingsprestationen.

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: This is a mailto link