Hoppa till sidans innehåll

Tjejsatsning inom discgolf

Discgolftjejer

Syfte med satsningen

Svenska frisbeesportförbundets tjejsatsning startade 2011 och syftar till att få fler tjejer att utveckla sitt intresse för discgolf. Vår ambition är att vi genom satsningen ska bidra till att ge kvinnor och tjejer trygghet, kunskap, glädje, sociala nätverk och utvecklingsvilja i deras utövande av sporten.

Ny inriktning fr.o.m. 2013

Under tidigare år har tjejsatsningen riktat sig främst mot kvinnor som har en kontakt med en klubb. Aktiviteterna har handlat om träffar med tränings- och tävlingsinslag. Fr.o.m. 2013 har tjejsatsningen fått en delvis ny inriktning. Vi kommer i huvudsak satsa på att, tillsammans med intresserade klubbar, rekrytera nya kvinnor och tjejer till discgolfen.

Genom att stötta klubbarna med instruktörer, introduktionsupplägg och välkomstdiscar m.m., hoppas vi kunna öka förutsättningarna för rekrytering. En förutsättning för att upplägget ska fungera är dock att klubbarna också har ett intresse och engagemang för att ta hand om eventuella nya rekryter. 

Tjejsatsningen har också ambitionen att därutöver vara en nod för ett nationellt nätverk med discgolfspelande tjejer och att fortsatt sammankalla till gemensamma tränings- och tävlingsaktiviteter. Nätverket syftar till att ge gemenskap mellan spelare från norr till söder och från nybörjare till elitspelare. 

Den nya inriktningen testas under 2013 och utvärderas därefter innan beslut om fortsättning.

För mer information:

 

Ann Lundberg

0739-787872

This is a mailto link

Favoritdisc: Champ. Valkyrie


Suzan Edvardsson

0707-506520

This is a mailto link

Favoritdisc: Buzz


Marianne Söderberg

0730- 493985

This is a mailto link

Favoritdisc: Roadrunner, Saint


Niloofar Mosavar Rahmani

This is a mailto link

Favoritdisc: Orion LF, Omega SS, Sentinel


 

Tjejsatsning 1

Tjejsatsning 2

Tjejsatsning 3

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...