Hoppa till sidans innehåll

Landslag


Landslagskaptenen tar ut landslaget som består av de spelare kaptenen anser har störst chans att prestera. Landlagsspelarna är alltså inte nödvändigtvis de spelare som har högst PDGA-rating utan de spelare landslagskapten tror kan prestera bäst när det gäller och på banan/banorna där EM spelas. 

Ibland finns det också en eller flera platser som är till för "se och lära", avsedda för spelare som kanske inte riktigt är i toppen men potentialen och viljan finns där.

Sveriges platser i EM blir färre och färre för varje år och detta kommer inte förändras inom en nära framtid. Discgolfen växer betydligt snabbare i många andra länder än i Sverige. Detta kommer troligtvis innebära att "se och lära"-platserna faller bort i en klass som Open.

Hur många platser Sverige får och hur dom fördelas mellan klasserna är inget vi vet i förhand ännu och inget vi idag direkt kan påverka. De enskilt största kriterierna som avgöra hur många platser vi får är antalet PDGA-anslutna spelare och hur hög rating dessa spelare har.
Vi känner till att det finns önskemål om att ha fasta kriterier för att komma med i landslaget, till exempel kvaltävlingar eller att resultat året innan ska påverka. Detta hade självfallet varit positivt för enskilda spelare som på förhand vet vad som gäller men dåligt då det inte alls är säkert vi skickar det bästa vi har (vilket nog alla ändå vill att vi gör).

Självklart har landslagskaptenen vissa grejer hen tittar på och det är helt upp till kaptenen om kaptenen vill dela med sig av vad han/hon anser vara dom viktigaste kriterierna.

Landlagskaptenen kan (precis som i alla andra sporter) få avsluta sitt uppdrag om  det är en gängse uppfattning att fel lag tagits ut till ett mästerskap.

För 2016 har följande spelare tagits ut för att representera Sverige

 

Ragna Bygde Dam
Jessica Edvardsson Dam
Ann Lundberg Dam master
Filip Stenmark Junior
Oskar Persson Junior
Anton Kappling Junior
David Swärd Junior
Olle Samuelsson Senior Grandmaster
Hans Tegebäck Grandmaster
Peter Bygde Grandmaster
Jonas Lindholm Grandmaster
Jonas Hälleblad Master
Anders Swärd Master
Kristian Bengtsson Master
Henrik Johansen Open
Emil Dahlgren Open
Jonas Brolin Open
Henric Hagman Open
Tobias Östling Open
   


Uppdaterad: 26 FEB 2016 11:24 Skribent: Jonas Grundén

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...