Hoppa till sidans innehåll

Hässlehom Discgolfpark

19 NOV 2012 08:55
18 håls bana i Hässleholm
  • Uppdaterad: 21 NOV 2012 08:48

Nytt sedan i juni 2012. Under våren 2012 har Hässleholm Frisbeeförenings medlemmar byggt en 18-håls discgolfbana vid Åhusfältet i Hässleholm. En tuff bana med 18 långa hål som kräver mycket av spelaren. Vid banan finns även drivning ranch och puttningsfält med 4 krogar, dvs en komplett discgolfpark.

I centrala Hässleholm finns även en korthålsbana (Djupadal) som har nio korgar.

Det betyder att Hässleholm har en kort 9 håls bana inne i centrum för den som vill gå för birdies. Sen finns precis utanför stan en discgolfpark med puttningsfält, drivnings ranch och en riktigt utmanande lång bana med 18 hål för den som vill ha mer att bita i. Besök Hässleholm Frisbeeförenings hemsida för info.


Discgolf (också kallat frisbeegolf) är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.

Sporten har många paralleller till traditionell golf men skiljer sig också på många punkter varav den främsta är att en disc till skillnad från en golfboll "lever" medan den flyger. Discen kan i luften förändra sin flygbana på ett helt annat sätt än golfbollen.

Discgolfen ställer inte heller samma krav på underlaget som bollgolfen — om underlaget tillåter att utövaren kan ta en bra stans är underlaget ofta tillräckligt bra för discgolf, vilket innebär att underlaget på discgolfbanor varierar stort från kortklippt gräsmatta, till naturskog, ängsmark, och i vissa fall sten.

Även kostnaden mellan sporterna är en stor skillnad. Discgolf är en mycket billig sport att utöva och det är lätt att komma igång. Nästan alla discgolfbanor runt om i världen är gratis att spela och en disc i absolut världsklass kostar ungefär hundra kronor.

Enbart i Sverige finns det mer än 20,000 utövare men färre än 500 har tävlingslicens och deltar på professionellt arrangerade tävlingar.
Skribent: Peter Lundmark

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...