Hoppa till sidans innehåll

Medlemskap grenförbund


När en förening ska bildas och även söka medlemskap i SFF, så görs det digitalt via den här sidan

Bilda idrottsförening

Observera att ett organisationsnummer behövs alltid för att bli godkänd, det söker man som förening bäst själv hos Skatteverket då det går snabbare än att låta Riksidrottsförbundet göra det. Märk väl att föreningens namn ska innehålla orden klubb, club eller förening. Exempel: Föreningen X-stad Discgolf Club, vad man sedan som förening använder på en tävling bestämmer man själv, kanske väljer man att enbart säga X-stad Discgolf eller liknande.

Några olika steg ska passeras innan man är en godkänd förening.

* Ansökan kommer med automatik till SFF:s förbundskansli som gör en första bedömning av stadgar och protokoll från bildandemöte, se gärna till att såväl stadgar som protokoll är signerade av behörig i förening.

* Ansökan tillsammans med handlingar skickas från förbundskansli till det GF eller dom GF enligt vad som framgår av stadgar och protokoll.

* När ansökningshandlingar har fått ett godkännande av GF är det SFF:s förbundsstyrelse (FS) som har avgörandet i sin hand. Är väl alla handlingar korrekta och GF givit sitt godkännandeså ska FS bara fatta ett formellt beslut.

 

Uppdaterad: 31 JUL 2019 14:14 Skribent: Peter Lundmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: This is a mailto link