Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline


IdrottOnline underlättar administration och information i föreningen. Den sköts via internet genom ett enkelt verktyg. Det behövs inga särskilda webbkunskaper, vanlig datorvana räcker bra.

I IdrottOnline får föreningen helt utan kostnad en egen hemsida för nyheter, medlemsregister, anslagstavla, aktivitetskalender, årsrapport och redovisning av det statliga LOK-stödet.

Riksidrottsförbundet ansvarar för IdrottOnline som är kostnadsfri.

För alla föreningar som är anslutna till ett SF, i ert/vårt fall Svenska Frisbeesportförbundet, innebär det ett krav från RF att man som förening ansluter sig till IdrottOnline, skaffar ett  organisationsnummer och registrerar alla sina medlemmar i det medlemsregister som är en del av IdrottOnline.

Att gå med i IdrottOnline är kostnadsfritt, allt som krävs är att man aktiverar sig, steg två att registrera medlemmar kräver, beroende på antal klubbmedlemmar, lite länge tid men när det väl är gjort åligger det klubben att var år uppdatera medlemsregistret. Ett organisationsnummer är ett måste, ett direktiv som gått ut vid mer än ett tillfälle tidigare, och fås hos Skatteverket och kostnadsfritt.

Ett flertal av våra föreningar har gått med i IdrottOnline, skaffat organisationsnummer och påbörjat sin registrering av medlemmar, men fortfarande saknas några. Märk väl att IdrottOnline är ett administrationsverktyg och inte ett måste att använda som föreningens officiella hemsida.

Förbundsstyrelsen har därför beslutat att för att kunna lösa en licens måste spelares klubb ha registrerat sig i IdrottOnline, skaffat ett organisationsnummer och påbörjat medlemsregistrering. Förbundskansliet kommer löpande att kontrollera om spelares klubb har uppfyllt kraven eller inte, den som drabbas vid utebliven klubbaktivitet är den enskilde spelaren.

Det åligger alla våra föreningar att ansluta sig till IdrottOnline, några enkla steg och klubben har en kostnadsfri hemsida med tillgång till bland annat medlemsregister.

Tänk på att det är enbart via IdrottOnline man som förening kan ansöka om Idrottsmedel

För att ansöka om Idrottsmedel

Det är från IdrottOnline som RF hämtar uppgifter som ligger till grund för det statsbidrag som Svenska Frisbeesportförbundet får årligen.

Skaffa IdrottOnline

Läs mer om IdrottOnline

 

Uppdaterad: 05 AUG 2020 14:16 Skribent: Peter Lundmark
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Cowork/Telegrafhuset, Långgatan 26
821 43 Bollnäs

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...