Hoppa till sidans innehåll

Rädda Järva

12 DEC 2014 14:35
En unik landskapsdesign och en världsberömd idrottsanläggning riskerar nedläggning
  • Skapad: 12 DEC 2014 14:35

Till               
Stadsbyggnadskontoret
Stockholm

Diarienummer 2006-16107

Järva Discgolf Park

En unik landskapsdesign och en världsberömd idrottsanläggning riskerar nedläggning.

Under de dryga 18 år som Järva Discgolf Park existerat har området förändrats från en soptipp till ett välskött område som på ett miljövänligt sätt visat hur man kan använda denna typ av mark på och därmed bidra till en park som kan nyttjas av såväl allmänheten som världsspelare i discgolf. Området är även välbesökt av hundägare och ett attraktivt område för picknick och lek.

Järva Discgolf Park är inte enbart en av världens bästa banor med utmanande hål, en högkvalitativ anläggning utan även en av de viktigaste anläggningarna för svensk frisbeesport och då specifikt för grenen discgolf. Banan har fostrat en mängd svenska spelare som idag befinner sig i absoluta världstoppen.

Discgolf är en av världens snabbast växande sporter. Norden är en av föregångarna i sporten och banan Järva Discgolf Park är högt skattad och anses av många vara en av de bästa banorna de spelat på.

1995 fanns ca 500 banor i världen, i dag är siffran upp emot cirka 6 000 banor och sporten växer snabbt, ungefär två banor invigs varje dag. I vårt grannland Finland har det under år 2014 anlagts 70 nya banor och man har idag fler discgolfare än golfspelare.

Järva Discgolf Park är ett föredöme när vi pratar framtidens idrott. En anläggning som kombinerar tävling och rekreation.

Vi vill att Järva Discgolf Park även i fortsättningen ska vara en bana som fostrar nya framtida spelare, utvecklar sporten och ger de möjligheter som en elitspelare söker för att kunna etablera sig i världstoppen.

Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet

Peter Lundmark enligt uppdrag
Generalsekreterare

Rädda Järva

Skrivelse skickas idag, 12 december, till Stadsbyggnadskontoret, Stockholm

Skribent: Peter Lundmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...