Hoppa till sidans innehåll

Discgolf

25 APR 2016 16:18
Discgolfen och Svensk Frisbeesport
  • Uppdaterad: 25 APR 2016 16:21

Discgolfen inom Svenska Frisbeesportförbundet

Med anledning av att de tidigare ledamöterna i discgolfutskottet har valt att gå ut med en kungörelse som bland annat förklarar varför de valt att avgå som ledamöter i discgolfutskottet, vill förbundsstyrelsen informera om hur vi ser på det som har hänt, men ännu viktigare informera om vad som kommer att hända med discgolfen under den närmsta tiden, nu när discgolfutskottet ligger vilande.

Till att börja med vill vi beklaga att ledamöterna i det tidigare discgolfutskottet har valt att avgå. Ledamöterna har varit en viktig del i discgolfens utveckling och de har gjort ett fantastiskt jobb under tiden de har varit verksamma.

Vi kan med facit i hand konstatera att informationen och dialogen från förbundsstyrelsen till utskottet och från utskottet till förbundsstyrelsen har varit allt annat än bra, vilket bland annat har lett till att förbundsstyrelsen aldrig har fått ta del av den kritik som utskottet har haft mot hur discgolfen har skötts i förbundet.

När vi till sist fick kännedom om problemet var det för sent att påbörja en diskussion eftersom hela utskottet redan hade valt att avgå.

Vi har efter beskedet om ledamöternas avhopp försökt att få till en dialog samt bett de tidigare ledamöterna att sitta kvar på sina poster, utan att ha lyckats med något av detta.

 

Vad händer nu?

Discgolfen är trots att utskottet ligger vilande fortfarande en del av Svenska Frisbeesportförbundet vilket gör att verksamheten under 2016 kommer att fortsätta som planerat. Det innebär bland annat att:

  • krav på tävlingslicenser gäller som tidigare för deltagande i sanktionerade tävlingar och hanteras via IdrottOnline
  • sanktionerade tävlingar genomförs som planerat, till exempel Discsports Nationella Tour och SM
  • spelare som har tagits ut för att representera Sverige vid discgolf-EM i Finland kommer som planerat att kunna göra det
  • förbundsstyrelsen kommer skyndsamt att påbörja arbetet med att se över hur Svenska Frisbeesportförbundet på bästa sätt ska stödja och utveckla Svensk discgolf framöver.

Medlemmarna som tidigare verkade i discgolfutskottet är nu igång med att starta upp föreningen Svenska Discgolfförbundet. En förening som i dagsläget inte är en del av Svenska Frisbeesportförbundet, vilket gör att de inte har rätt att agera eller svara på några frågor som rör förbundets verksamhet.

Alla frågor som rör discgolfen inom Svenska Frisbeeförbundet ska hädanefter ställas till This is a mailto link

Johan ”Floppen” Robertson

Ordförande Svenska Frisbeesportförbundet

Skribent: Johan Robertson

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...