Hoppa till sidans innehåll

Vintertrofén

03 FEB 2015 08:25
Vintertrofén är frisbeekultur
  • Uppdaterad: 03 FEB 2015 09:00

Helgen 31/1 - 1/2 spelades sista upplagan av den idag så historiska Vintertrofén, även känd som världens största inomhusturnering. En turnering som lockat lag från hela Europa och ibland räknats som inofficiellt inne-EM i ultimatefrisbee. 

Det som från början var en helgtävling där de svenska klubbarna möttes blev som alla vet en sammandrabbning med många internationella inslag. Många är lagen som kommit tillbaka år efter år, om än i nya konstellationer.

Skogshyddans FK har dragit ett tungt lass och gjort det med all ära. För visst måste det vara något speciellt med en turnering som lyckats med att locka allt från elitspelare i Europa till alla "föredettingar" som kommer tillbaka med risk för sträckningar och avslitna hälsenor.

Vintertrofén har även fyllt det där tomrummet som kan upplevas av många när discen lagts på hyllan men saknaden av klagkompisarna är stor.

Vintertrofén är frisbeehistoria och kultur och kommer att vara saknad av alla oss som en gång haft äran att få delta, tack Skogshyddan för allt jobb som lagts ner!

Skribent: Peter Lundmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: kansliet@frisbeespor...