Hoppa till sidans innehåll

Discgolf Knæker Cancer

2017-10-11 09:40
Kalmar FK åkte till Danmark
  • Uppdaterad: 2017-10-11 09:41

Kalmar FK var i helgen representerade vid den uppmärksammade tävlingen på den blott en månad gamla banan i staden Fredriksværk på nordvästra Sjælland (tillhörande Halsnæs kommun, och historiskt känd för sin krutfabrik).

Banan är skapad av en av landets discgolfprofiler Martin Spliid. Danskarna håller god klass och ni insatta känner till deras största professionella stjärna KJ Nybo som nyligen kom tvåa i det inhemska nationella mästerskapet, där Martin kom just efter på en tredje plats. Jag pratade en stund med Martin som berättade att de fått ca 100 000 till att ordna till denna mycket fina niohålare.

Om den blir en succé så är tanken att utöka den med ytterligare nio som då kommer att läggas i lite mer tight skogsmiljö. Nu utgjorde banan mest öppna ganska höjdkuperade hål. Korgarna var snygga blå Prodigy (som upplevdes lite stumma och gav oftare ut-returer än våra). Utkasten var väldigt bra, trots att det regnat mycket dagen innan. Breda fina konstgräsmattor med sand på gav tryggt och bra fäste. 

Ambitionen är att det skall bli Danmark bästa bana!

För Kalmar FK / Peter Karlsson

Golf Fredriksværk.pdf

Skribent: Peter Karlsson

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 709 26 59 27
E-post: This is a mailto link