Hoppa till sidans innehåll

Idrott Online


Idrott Online underlättar administration och information i föreningen. Den sköts via internet genom ett enkelt verktyg. Det behövs inga särskilda webbkunskaper, vanlig datorvana räcker bra.

I Idrott Online får föreningen helt utan kostnad en egen hemsida för nyheter, medlemsregister, anslagstavla, aktivitetskalender, årsrapport och redovisning av det statliga LOK-stödet.

Riksidrottsförbundet ansvarar för Idrott Online som är kostnadsfri.

För alla föreningar som är anslutna till ett SF, i ert/vårt fall Svenska Frisbeesportförbundet, innebär det ett krav från RF att man som förening ansluter sig till Idrott Online, skaffar ett  organisationsnummer och  registrerar alla sina medlemmar i det medlemsregister som är en del av Idrott Online.

Att gå med i Idrott Online är kostnadsfritt, allt som krävs är att man aktiverar sig, steg två att registrera medlemmar kräver, beroende på antal klubbmedlemmar, lite länge tid men när det väl är gjort åligger det klubben att var år uppdatera medlemsregistret. Ett organisationsnummer är ett måste, ett direktiv som gått ut vid mer än ett tillfälle tidigare, och fås hos Skatteverket och kostnadsfritt.

Ett flertal av våra föreningar har gått med i Idrott Online, skaffat organisationsnummer och påbörjat sin registrering av medlemmar, men fortfarande saknas några. Märk väl att Idrott Online är ett administrationsverktyg och inte ett måste att använda som föreningens officiella hemsida.

Förbundsstyrelsen har därför beslutat att för att kunna lösa en licens måste spelares klubb ha registrerat sig i Idrott Online, skaffat ett organisationsnummer och påbörjat medlemsregistrering. Förbundskansliet kommer löpande att kontrollera om spelares klubb har uppfyllt kraven eller inte, den som drabbas vid utebliven klubbaktivitet är den enskilde spelaren.

Det åligger alla våra föreningar att ansluta sig till Idrott Online, några enkla steg och klubben har en kostnadsfri hemsida med tillgång till bland annat medlemsregister.

Det är från Idrott Online som RF hämtar uppgifter som ligger till grund för det statsbidrag som Svenska Frisbeesportförbundet får årligen.

 

Skaffa Idrott Online

Läs mer om Idrott Online

Uppdaterad: 30 JUL 2019 11:23 Skribent: Peter Lundmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Frisbeesportförbundet
Gullbergs Strandgata 36D
411 04 Göteborg

Besöksadress:
Gullbergs Strandgata 36E
411 04 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46709265927
E-post: This is a mailto link